Hardangervidda 2007.

Så er vi da atter på vandring og fiske, jeg og Thorleif, ...
Etter to Femundsturer, og en tidligere Hardangertur, er vi nå på fjerde turen tilsammen i sommer, (vi har vært på flere, men de vi ikke vært sammen på, regnes ikke her), og nå som senest, er det Hardangervidda det handler om, ...

-Vi har gjort unna vandringa, ca 16 km, og fått opp teltet. Nå er de bare å få orden på fiskegrejene, så er vi atter "back in buiseness", ...-Det tar ikke lange tiden, så har Toffa en fin matørret på kroken. Jeg prøver da selv, 20 meter unna, og får en like fin ørret - ca halvkilot.-Her er jeg på "Anders-plassen" - min egen favorittplass, der jeg fått så mange fine fisker. Jeg blir ikke skuffet denne dagen heller, og kan vende hjem med fint bidrag til kveldsmaten.-Toffa har vadere, og prøver "Anders-plassen". Men nei! Her går det ikke an å bare å komme og komme. Det er en fin fiskeplass, men en må ofre den en del tid. Å komme med vadere og plaske ut og tro det skal bli fisk, nytter rett og slett ikke!-Vi tar en pause, koker noe varmt, og lar både fisken og vi selv få en vel fortjent hvil, ...-Toffa skal snart ut på kveldsfiske, men lader først opp så best han kan, oppe på kollen hjemme i leiren, ...-Ja se der ja, ... her blir det fisk til kvelds, ...-Utsyn fra leirplassen vår - kan det bli så mye bedre, ...?-Thorleif har fått av seg de klamme vaderne sine, og hygger seg i teltet med matlaging, ...-Her er plassen vår. Jeg kjenner meg nærmest som hjemme - etter bare 5 år - når jeg er her. Men hvordan kjennes det da for Toffa, som vært her i over 30 år?-Det er september, og kvelden kommer tidlig. Men solnedgangen er like fin, som om det var en sommernatt, bare at alt går litt fortere.-Ikke langt unna; en av Hardangerviddas finaste hytter, fullstendig renovert de siste årene.-Vi har en fantastisk fin høstkveld, med en fantastisk fin solnedgang. Vi fisker på hvert vårt hold, og Toffa går opp langs elva, fisker med sluk, og kommer hjem i mørke med DEN! fine fisken!-1,6 kg!
Grattis Toffa! Detta var fin fisk det, minsann!!!-Det er dagen etter, Toffas ørret på 1,6 kg, og jeg har lagdt meg ned i mosan en kilometer ned langs elva. Ligger og lurer på hvordan jeg skal kunne hamle opp med Toffas fine ørret - hvordan jeg skal kunne få noe like fint selv. I brist på svar, knipser jeg heller en par bilder, fra et liggendes og faktisk interessant perspektiv, ...-Vi har ikke det beste været i disse dager. Det er nærmest storm i en par dager, og regner, gjør det nærmest konstant.-1450 gram!
Jo, jag tackar!!!-Jeg har gått et stykke lenger, forbi "Anders-plassen", og lenger ned i elva. Og det var jo ikke så dumt. Selv om jeg syntes elva var liten der jeg fisket, huset den tydligvis stor ørret.-Tilbake på "Anders-plassen", og Toffa foreviger oss, meg og ørreten min, ...- Toffa, i velkjent positur, ... lurer på hvor mange timer han stått slik, opp gjennom årene?-Men så blir det jo belønning da, til slutt. Finere mat enn dette får man ikke! så rød og fersk og fin, ...-Det er en ny dag, og jeg har gått tilbake til stedet hvor jeg fikk fin fisk dagen før.
Jeg tror egentlig ikke jeg skal ha samme lykken enda en gang. Elva er liten akkurat her, og jeg slenger en spinner toppen 10 meter, og må passe på å ikke sette meg fast i buskene på andre siden av elva.
Etter ca 10 kast, er han der, og sitter bra på kroken. Men han er livelig og vill, og presterer flere tunge utras, før jeg til slutt får han kontrollert opp på det tørre.
1350 gram! - Tack så mycket!-Tilbake på "Anders-plassen", rekker jeg ikke mer enn å komme på plass, så er det fint på kroken.-Kan man være annet enn glad, ... med to slike fine fisker?-Det har vært skitvær, storm og regn fra vi kom, men hjemreisedagen blir i hvert fall fin, ...-Vi går noen kilometere, ser oss takknemelig tibake, og tenker, at et år går vel ganske fort, så vi sees vel snart igjen, ... Takk for i år!
Hilsen,
Anders.